verras_100411

Verrassingstoht van zondag 11 april 2010


Naar goede jaarlijkse gewoonte werden onze leden weer uitgenodigd voor een mooie wandeling door onze eigen streek. Hierbij worden we dan ook in de watten gelegd onderweg met spijs en drank.

Dus waren 33 Sluisstappers op post op die zondagmorgen. Omdat we dit jaar gekozen hadden om een deel van het parcours van onze wisselbekertocht te volgen, vertrokken we niet op onze gewone startplaats maar wel aan “ de Chinees in Kapelle”. Dit had ook het voordeel dat degenen die een chineeske gingen doen na de wandeling hun auto niet meer moesten verplaatsen.

Onze voorzitter moest echter verstek geven wegens familiale verplichtingen maar onze parcoursmeester Remi bewees dat hij ook goed op de hoogte is van de trage wegen in en rond onze gemeente.

verrasingstocht 2010


Want dat was het wat wij die dag ondervonden hebben : er zijn nog veel onbekende en mooie wegjes in onze buurt die zelfs de anciens niet kennen. Kort na de start begon het al met een mooi landwegje dat vertrok in de Hogerhei en ons dwars door de velden via allerlei kronkelwegen tot in het dorp van Nieuwenrode bracht. Om op krachten te komen werden we in De Smidse getrakteerd op koffie en broodjes. De gesprekken gingen natuurlijk over de niet-gekende wegjes die we juist bewandeld hadden.

Vanaf hier trokken we richting Nerom en Westrode, steeds langs kleine wegen. Net toen we de opmerking maakten dat een rustpauze welkom zou zijn, kwamen we aan de boerderij Hof ten Bos waar Frank en Nicole ons opwachtten met koffie, cake en nog iets straffer. Na deze welgekomen opkikker trokken we verder richting Ramsdonk. Onze parcoursmeester liep voorop en volgde nauwgezet zijn wandelkaart. Weer werden we geconfronteerd met prachtige landelijke wegen die ons langs en door Ramsdonk brachten.

Hier hadden onze organisatoren voor een originele rustpost gezorgd : de cafetaria van de hondenclub waar we konden genieten van een lekker pint ( of iets anders) . Hier hebben we iets belangrijks geleerd : de eerste les gehoorzaamheid die je aan je hond moet aanleren is rustig te blijven liggen terwijl het baasje een pintje drinkt. 

Daarna trokken we verder richting centrum van Kapelle. Op een bepaald ogenblik merken we op dat we naar het rusthuis Akapella stappen : is het de bedoeling dat we daar al onze plaats gaan reserveren ? Maar men moest ons daar nog niet hebben want de poort was op slot. Daardoor moesten we een omweg maken, wat de wandelaars niet erg vonden maar Frank en Nicole wel, want zij stonden op de parking van Akapella te wachten met koffie… Zij dachten al dat wij allemaal opgenomen waren in het rusthuis.

In naam van onze voorzitter bedankte Frank de deelnemers en gaf hij nog wat nieuws mee in verband met onze wisselbeker van dit en volgend jaar. Nog even doorstappen en we waren aan ons eindpunt : de chinees. 

Sommige Sluisstappers gingen naar huis maar een stevige delegatie trok het restaurant binnen waar het reuze gezellig was en nog lang werd nagepraat over deze mooie tocht.

Bedankt bestuur voor deze organisatie.

© LV 2018