BARBECUE

ZONDAG 14 AUGUSTUS 2011

bbc2011 1

Het is ondertussen al een jaarlijkse vaste afspraak geworden : in de loop van de maand augustus is er de barbecue van de Sluisstappers. In de loop van de voorbije jaren is dit echter uitgegroeid van een traditionele huis-, tuin-, en keukenbarbecue tot een culinair eetfestijn dank zij de inzet en kunde van Frank en Nicole, die ondertussen echte BBQ-specialisten geworden zijn.

Ook dit jaar beloofde weer een succes te worden : niet minder dan 53 Sluisstappers hadden zich ingeschreven.

Het zag er in het begin nochtans niet veelbelovend uit : door allerlei omstandigheden kon Frank niet rekenen op een aantal vaste helpers en bovendien waren de weersvoorspellingen niet zo positief.

Het probleem van de ontbrekende helpers werd echter vlot opgelost doordat er meer dan voldoende Sluisstappers hun steentje bijdroegen, ieder volgens zijn eigen mogelijkheden : sommigen hielpen bakken, anderen schepten de borden op  en degenen die van koken geen kaas gegeten hebben, konden zich uitleven aan de afwas.

bbc2011 2

En ook het weer liet zich van zijn beste zijde zien : na een regenvoormiddag, klaarde het op zodat onze barbecue in de beste voorwaarden kon doorgaan.

Bij een glaasje bubbels of fruitsap konden we genieten van een paar originele hapjes zoals aardappels gevuld met een slakje en kaas, zalmspiesjes en nog wat meer. 

Daarna begon onze voorzitter met de afroeping van de tafels zodat onze culinaire wereldreis  kon beginnen.

We begonnen in Spanje met een Paella Valentiana met stukjes kip en geflankeerd door scampispiesjes. Alle borden werden vlot leeggegeten en een aantal deelnemers genoot een tweede maal van dit heerlijk gerecht.

Nu even een rustpauze voor we het volgende gerecht aanpakten. Ondertussen kon er al wat afgewassen en opgeruimd worden : dit scherpt natuurlijk de eetlust voor wat nog komen moet.

bbc2011 3

Onze reis bracht ons nu naar Sicilië : we kregen een gegrild kalfslapje op ons bord vergezeld van een Siciliaanse saus met verschillende groenten en kruiden er in verwerkt. Wat het juist allemaal was, weten we niet maar het was wel verdomd lekker.

Nu even tijd om een luchtje te scheppen, een praatje te maken, een klein beetje af te wassen maar vooral inwendig plaats maken voor het volgende gerecht. We trokken nu naar Ierland met een stevige Rib-Eye steak met een sausje naar keuze en vergezeld van lekkere barbecuefritjes. Het vlees was heerlijk mals en smakelijk en vooral de steaks waren ruim gemeten …

Nu moesten we echt een langere pauze inlassen, want we moesten ons klaarmaken voor de finale : het dessert, een gevulde pannenkoek met ananas en vergezeld van ijsroom.

bbc2011 5

Hierna was iedereen meer dan voldaan. Nog wat afwas en opruimwerk en ook nog ruim de tijd om na te praten en hiermee kwam er een eind aan onze culinaire barbecue. Voor sommigen onder de deelnemers was dit einde wel wat later dan voor de rest…

Langs deze weg willen wij dan nogmaals Nicole en Frank bedanken voor het organiseren van deze barbecue, maar ook al degenen die een handje hebben toegestoken voor, tijdens en na.

WIJ ZEGGEN ZONDER TWIJFEL : TOT VOLGEND JAAR !!!!!!!!!!!!!

© LV 2018