BUSREIS BUTGENBACH

ZONDAG 31 JULI 2011


Deze dag gaan wij met stip noteren in de annalen van onze club : voor het eerst een bomvolle bus voor een zondagse uitstap. Het was zelfs zo dat er meer liefhebbers waren om mee te gaan dan er plaatsen waren op de bus. Gelukkig haakten nog een paar deelnemers af, zodat iedereen die wou, toch meekon.

bus110731 1

Onze vaste chauffeur Herman was ook weer van de partij en hij bracht ons na een vlotte rit veilig en wel aan de vertrekplaats: het skichalet “Im Himmelchen” waar reeds veel volk en bussen aanwezig waren.

Na het nodige papierwerk konden we op stap voor onze wandeling van 16 of 12 km. We trokken eerst door een veldweg om dan een paadje in te slaan dat ons door een dennenbos leidde. Het was even flink klimmen tussen de dennenbomen maar we werden dan ook beloond met een paar mooie vergezichten. Spijtig was het weer niet schitterend, wel droog maar bewolkt en fris.

Na een flink uur stappen bereikten we de eerste (veel te kleine) rustpost waar we (rechtstaand) konden genieten van een lekkere warme koffie en een broodje. Voor de 16-km stappers was er nu een lus van 7 km die ons door het militair domein van de vroegere kazerne van Elsenborn bracht. We wandelden door een prachtig natuurgebied met hier en daar nog de sporen van de militaire activiteit. Een minpuntje was dat deze volledige lus liep over de verharde betonwegen binnen het domein, dit is iets wat een wandelaar niet zo graag heeft. Zijn voorkeur gaat immers uit naar onverharde veldwegen.

bus110731 2

Ondertussen bleef het bewolkt en fris, hoewel het voor sommigen minder koud was dan voor de rest en zo kon je inderdaad een zomeroutfit opmerken met daarnaast een winters geklede deelnemer. Zo bereikten we opnieuw de rustpost waar het nog altijd even druk was. Na een korte pauze trokken we verder richting eindpunt. Stilaan kwamen we terug in de bewoonde wereld en bereikten het chalet waar we vertrokken waren.

Hier hadden we de tijd om te genieten van de BBQ en bijhorend drankje. De organisatie was niet van de rapste maar uiteindelijk geraakte iedereen toch aan zijn eten. Voor de dames die nog een ijsje wilden eten viel het tegen : de file was te lang en de bus stond al te wachten, maar geen nood in Monschau konden ze gegarandeerd een ijsje eten.

We trokken inderdaad met de bus naar Monschau, het pittoreske stadje aan de Rur dat inderdaad heel wat te bieden heeft aan de toerist.

Herman deponeerde ons keurig op de parking op loopafstand van het centrum.

bus110731 3

Voor de liefhebbers stond er een rondwandeling door de stad op het programma die ons langs de mooiste gebouwen en plekjes bracht. We klommen tot aan het kasteel, liepen langs het huis van de heks en het gekende Rode Huis. We passeerden ook het gemeentehuis waar een monument stond, genoemd de trouwboom : op de glazen bladeren van deze metalen boom stonden de namen en de datum van de paren die gehuwd zijn in Monschau. Bij sommige stond een tweede datum. Volgens onze gids was dit de datum van hun scheiding…

Na deze wandeling was het hoog tijd om “een terraske te doen”. Wij genoten van een lekker drankje en anderen hadden ondertussen ontdekt dat er veel “pateekes en kuchen” te verkrijgen zijn in Monschau.

bus110731 4

Om 16.30 uur was iedereen aan de bus en konden wij de terugreis aanvatten die wat langer duurde dan normaal wegens de werken op de ring en in Nieuwenrode. R

ond 19 uur waren we aan ’t Schippershof waar we konden nakaarten over deze dag die zeker de moeite loonde.

Langs deze weg willen we het bestuur dan ook nog eens bedanken voor het volgehouden initiatief van de busreizen, ook wanneer het eens minder gaat. Blijkbaar heeft dit succes want in tegenstelling tot andere clubs, stijgt bij ons het aantal deelnemers : het beste bewijs dat wij de ingeslagen weg verder moeten bewandelen.

Dus wij verwachten volgende jaar weer een paar interessante busreizen naar bestemmingen waar we anders niet komen.

bus110731 5


© LV 2018