Verrassingstocht op zondag 20 februari 2011


Op deze druilerige zondagmorgen stonden 44 Sluisstappers aan ’t Schippershof klaar voor een wandeltocht met verrassingen en versnaperingen.

verrassingtocht 110220 1

Het begon al goed : alleman de auto in met als bestemming Grimbergen waar op de parking van het Prinsenbos de start van deze verrassingstocht gegeven werd. Er waren wel twee Sluisstappers die meer informatie gekregen hadden want zij stonden ons al op te wachten …..

Via het Prinsenbos en het kasteel bereikten we de Brusselse steenweg die we overstaken richting van de wijk Mierendonk om zo aan de ‘s Gravenmolen te passeren. Dit gaf ons de gelegenheid om de echte watermolen te zien die niet aan de visvijver of brasserie ligt maar wel in een ander gebouw aan de overkant.

Nu ging het terug richting centrum door een klein wegje naast de beek en langs de achtertuin van de ons welbekende Anderlechtman Michel Verschueren tot aan de Vilvoordse steenweg waar we heel voorzichtig waren bij het oversteken.

Lopend naast de Molenbeek bereikten we de Liermolen die echter nog gesloten was zodat we verder trokken naar de Tommenmolen waar op de parking Frank en Nicole ons stonden op te wachten met een versnapering en koffietje of iets sterkers voor de liefhebbers.

verrassingtocht110220 3

Na deze deugddoende rustpauze trokken we verder richting Verbrande Brug maar sloegen af naar het vliegveld waar we verwacht werden in het toffe kaffeetje het Vliegplein. Onze voorzitter had niet goed geslapen omdat hij ongerust was dat we niet allemaal binnen zouden kunnen, maar het lukte wonderwel en de bediening was vlot en vriendelijk.

verrassingtocht200220 2

Van hieruit wandelden we een lus die ons via de Verbrande Brug terug bracht naar het kafeetje. De bedoeling was dat degenen die de totale afstand van 15 km niet zagen zitten, hier een langere rust konden inlassen, maar iedereen was in goeie form en niemand bleef zitten.

Bij deze tweede stop waarbij we weer getrakteerd werden door de club, was de rekening wel duurder dan de eerste maal. Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn…..

We trokken nu richting Veldkant langs mooie wegjes die ons naar een bredere veldweg bracht waar we het blauwe tentje van Frank al zagen staan : dit betekende alweer een lekkere traktatie en drankje….

Nog even doorstappen en we waren weer terug aan ons vertrekpunt na deze prachtige wandeling door Grimbergen dat we inderdaad doorkruist hebben langs de mooiste wegeltjes.

Nu reden we met de auto’s terug naar ’t Schippershof maar voor het grootste deel van de deelnemers was dit niet het einde van deze verrassingstocht : er stond immers nog een etentje bij de Chinees op het programma waar nog veel nagepraat werd over deze mooie tocht.

Het was weer één van de hoogtepunten van ons wandeljaar : dankzij de prima voorbereiding en de inzet van de bestuursleden.

Hiervoor heel hard bedankt .

verrassingtocht110220 4


© LV 2018