VERSLAG BARBECUE
Zondag 12 augustus


Dit jaar hadden we de weergoden mee : het was die zondag een stralende zomerdag of zoals men zegt een echt barbecueweer.

bbc2012 1

Niet minder dan 51 Sluisstappers waren dan ook present op onze jaarlijkse culinaire barbecue. Het deed ons ook veel plezier dat er enkele nieuwe gezichten bij waren, het bewijs dat onze mond-aan-mond reclame had gewerkt.

Naar jaarlijkse gewoonte waren we weer te gast in de “infrastructuur” van Nicole en Frank waar de verschillende barbecuestellen reeds aan het roken waren bij onze aankomst.

We werden al onmiddellijk verwend met enkele superlekkere hapjes, overgoten met de nodige glaasjes schuimwijn ( of iets anders ). Bij die hapjes was er eentje dat voor ons echt super was : de gerookte paling op een spiesje en lekker aangebakken op de barbecue.

Hierna was het de beurt aan onze voorzitter om iedereen welkom te heten, het verder verloop van de namiddag voor te stellen en de tafelverdeling mee te delen.

bbc2012 2

Zo konden we beginnen aan ons eerste gerecht : de tongrolletjes met een saffraansausje en opgevulde aardappel. En toen werd het stil aan de tafels want iedereen was aan het genieten van deze lekkere visschotel.

Nu was er even een pauze die ons toeliet om terug wat eetlust te krijgen voor het volgende gerecht. Dankzij het mooie weer konden we buiten zitten en werd het een gezellige boel.

Na een tijdje werden we terug naar binnengeroepen voor ons eerste hoofdgerecht : Lomo ( = Spaans varkensvlees) met wokgroenten en een sausje op basis van Palm : dit kan niet anders dan lekker zijn. Er werd dan door iedereen met veel smaak gegeten. Ondertussen draaide ook het drankverbruik op volle toeren : iedereen wist de plaats waar je drank kon afhalen tegen de gemakkelijke prijs van 1 EUR …

Hierna was er weer een flinke pauze zodat we alle tijd hadden om gesprekken van daarstraks voort te zetten want uiteindelijk is dit toch één van de voornaamste doelstellingen van zo’n barbecue : mekaar wat beter leren kennen en vooral ook  om veel wandel- of andere vakantie ervaringen uit te wisselen.

bbc2012 3

Natuurlijk moest nu het culinaire hoogtepunt van de namiddag nog komen : de beruchte bierblik kip. En we moeten zeggen : het was fantastisch, alleen heb ik er geen flauw idee van hoe je zoiets klaar krijgt op een barbecue. Maar gelukkig hoef je dit niet te weten om er van te genieten.

Enkele bereidwillige helpers begonnen hierna aan de afwas onder het motto vele handen maken het werk licht.

Nu restte ons nog het dessert : de tarte tatin met vanille ijs was een voltreffer als afsluiter van deze superlekkere barbecue.

Onze voorzitter bedankte nogmaals de ploeg van Smoky Franky  voor het geleverde werk en met een paar vrijwilligers werd de tent afgebroken, de roosters geschrobd en de barbecuestellen gekuist. Ondertussen konden we nog genieten van een laatste drankje vooraleer naar huis te gaan in de wetenschap dat we weer een gezellige en geslaagde namiddag achter de rug hadden. En ook wisten we dat we de volgende dag niet veel honger zouden hebben….

Nogmaals bedankt aan het bestuur voor de organisatie en aan het Smoky Franky Team voor het geleverde werk en ……. hopelijk tot volgend jaar !!!

bbc2012 4


SFEERBEELDEN

bbc2012 5bbc2012 6bbc2012 7bbc2012 8© LV 2018