Verrassingstocht
zondag 19 februari 2012

verras120219 1

                        

Ondanks de slechte weersvoorspelling verzamelden 37 moedige Sluisstappers en –stapsters zich op de parking in de buurt van het Chinees restaurant “Yu Rong”.

Nadat onze twee signaalgevers Etienne en Frank professioneel uitgedost waren, trokken we de kanaalbrug over en stapten langs de vaart een eindje richting Tisselt.  We bemerkten het borstbeeld van componist Dom Augustinus Verhaegen.  De  Kruisput lag eenzaam onder de dreigende wolkenhemel.

verras120219 2

Na de dooi van vorige week bleven de veldbanen hier toch goed begaanbaar.  Toen we de Trieststraat bereikten en de Alemstraat insloegen, vonden we gelukkig François en Lucien, verstopt in een oude schuur.  Ze trakteerden ons op koffie, enkele soorten jenever en heerlijke cake.  Wie nog niet ontbeten had, deed nu genoeg energie op voor het volgende traject.

Via een kleine omweg wegens echt té modderig, ploeterden we toch nog door de slijk.  Volgens sommigen voldoende reden om onze naam te veranderen in … Slijkstappers.  Ook minder mooie liedjes duren niet lang en we werden gul ontvangen in de gezellige “Plekpot”.  We dronken een warme of koude drank op kosten van de club en ook de lekkere broodjes gingen erin als … koek.

verras120219 3

Om het onbegaanbare deel weer te ontwijken, moesten we nu een lang stuk weer in omgekeerde richting wandelen.  We werden daarna dan ook beloond met een heerlijk betonwegje.  Daar kwam de paardenmelkerij al in het zicht.  François en Lucien hadden zich in een gigantische schuur geïnstalleerd.  Er werd terug geslobberd en geknabbeld van alle heerlijkheden.  Niet vergeten hier later eens weer te komen voor een voorraad gezonde paardenmelk.

We volgden nu een betonbaantje naast de spoorweg en zagen de woning van BV Jean Blaute.  Voorbij “Steynemolen” stapten we op een leuk  pad naast de spoorweg.  Ondertussen pakten zich noordwaarts gitzwarte wolken samen en kwamen we terecht in een heuse sneeuwhagelbui.  Maar Taverne Larock wenkte en daar konden we van een lekker drankje genieten en ook broodjes waren er nog.  Frank stempelde wandelboekjes en kaarten af en elke wandelaar kreeg een sticker. 

verras120219 4verras120219 5

Nu volgde het laatste deel van de tocht.  Door de rustige Leopoldwijk stapten we naar de spoorweg.  Na een eindje het wandelpad ernaast gevolgd te hebben, doken we een modderige veldweg in.  Langs een uitgestrekt spruitenveld bereikten we weer de verharde weg.  Nu trokken we in de richting van het kanaal.  Zelfs het winterzonnetje deed moeite om het iedereen naar zijn zin te maken. Tenslotte stapten we over de kanaalbrug en daar verscheen in de diepte onze eindbestemming : de parking waar we vertrokken waren.

Sommigen namen afscheid, maar voor velen werd er nog een culinair staartje aan gebreid in het Chinees restaurant “Yu Rong”.

Tot volgend jaar, maar dan gaan we eens rondneuzen buiten onze gemeente !

verras120219 6

© LV 2018