Zondag 11 augustus 2013 

15de Barbecue


bbc 2013 1

Dit jaar had onze 15de barbecue plaats en om dit te vieren had Frank weeral zijn beste beentje voorgezet. De menu puilde weeral uit van vele lekkere gerechten, die de meest culinaire gast zou bewonderen. Het aantal deelnemers was tegen vorig jaar terug gestegen en de vraag is waar gaat dit eindigen, als ge ziet dat er verschillende vaste deelnemers wegens verlof met groot spijt er niet konden bijzijn.

Naar jaarlijkse gewoonte waren wij terug te gast in de “ infrastructuur” van Nicole en Frank, waar de verschillende barbecuetoestellen reeds aan het roken waren bij onze aankomst. We werden al onmiddellijk verwend met enkele super lekkere hapjes, met hierbij de nodige glaasjes schuimwijn of fruitsap. Even werden wij gestoord door een beetje regen  waardoor iedereen naar binnen vluchte, maar dit was vlug voorbij en kon iedereen terug naar buiten om de bakheren gade te slaan en zelfs vragen te stellen over de manier van werken met deze toestellen. Ondertussen had François iedereen verwelkomd en werd de tafelindeling afgeroepen. Nadat iedereen had plaats genomen konden wij beginnen aan ons voorgerecht “ Saltinbocca van pladijsfilet” met verse rissoto, een lekkernij van de bovenste plank, en dit als begin. De eerste hoofdschotel was een varkenskroontje met een mosterdsausje en gegrild witloof, iedereen dacht ja nu het dessert en wij zijn klaar. Maar zij die Frank kennen weten dat dit niet het geval is, maar eerst werd er aan Nicole en Frank een kleine attentie overhandigd om hen te bedanken voor hun jarenlange inzet en het gebruik van hun infrastructuur. 

bbc 2013 2 bbc 2013 3


François bedankte ook de mensen die de dag voorheen Frank hebben geholpen bij het voorbereiden van al dit lekkers. Nu was het tijd voor de tweede hoofdschotel “ Trio van lam met gegrilde tomaat en gratineeraardappel”, omdat het zo lekker was werden  de borden helemaal leeggegeten. Ik ben er zeker van dat er mensen bij waren die lamsvlees niet zo graag eten, maar het was door Frank zo lekker klaargemaakt dat ze er niet konden aan weerstaan. Na een rustperiode en de afwas in de keuken waar veel mensen bereid waren om te helpen was het tijd voor het dessert, “ papillot van exotisch fruit”, weeral zo een lekkernij dat men zich afvraagt waar haalt hij het allemaal. Men kan zich voorstellen dat er de rest van de avond bij een glaasje wijn of bier of water er nog werd verder gepraat over deze menu. Zo liep de avond stilaan naar zijn einde toe en zijn er mensen terug naar huis gegaan met hun broeksriem een gaatje losser, maar tevreden en voldaan. Dit was weeral een prachtige namiddag en avond, die wij volgend jaar zeker zullen herhalen.

bbc 2013 4

© LV 2018