Jaarlijkse Sluisstappers-Barbecue bij het Smoky Franky Team

Op zondag 9 augustus 2015 werden de Sluisstappers om 14 uur verwacht ten huize Robberechts voor de jaarlijkse barbecue.

bbc2015 1


Het aperitief werd ons aangeboden door de gastheer en gastvrouw ter gelegenheid van hun 10-jarige huwelijksverjaardag. Bij deze cava hoorde uiteraard enkele lekkere barbecuehapjes zoals …., een garnalenlolli, een loempia met konijn en groentjes, St. Jacobsvrucht gewikkeld in spek en croque monsieur van brie en gandaham.

Een regenbui probeerde even de sfeer te storen maar Sluisstappers zijn niet zomaar te verdrijven! Het aperitief kon dus voluit doorgaan in de gezellige tuin.

Door de luidspreker klonk opeens de stem van onze voorzitter, die voor deze gelegenheid ceremoniemeester speelde. De plaatsen werden aangewezen en ieder ging gehoorzaam aan tafel.

Na enige informatie over de verkrijgbare dranken werd het voorgerecht geserveerd : pladijsfilet met parfum van rookkruiden gegrild op de pellet barbecue uit Amerika met asperges, krielaardappeltjes en bijpassend sausje.

bbc2015 2

Na het voorgerecht zochten de meeste gasten het zonnetje terug op in de tuin, terwijl enkelen de afwas deden. Het Smoky Franky team begon al aan de bereiding van het hoofdgerecht. Terwijl de koteletjes lagen te garen op de barbecue, kregen de geïnteresseerden een voorstelling van nog een andere nieuwigheid de Zuid-Afrikaanse barbecue, een enorme oven met schouwpijp van 2 m en… die op zijn terras prijkt. Als Frank daar aan staat te kokerellen wordt gans zijn terras verwarmd.

Het hoofdgerecht werd geserveerd rond 18 uur ; Toscaanse kotelet gevuld met gedroogde tomaten, mozzarella en basilicum met een slaatje, aardappelschijven en provencaalse saus.

De wijnen en pintjes kenden veel succes en de tongen kwamen los. Het werd alsmaar plezanter, zelfs bij de afwassers.

bbc2015 3

De voorzitter bedankte Nicole en Frank voor hun jaarlijkse gastvrijheid en hun vele werk dat ze steeds verrichten voor deze culinaire activiteit. Er was nog een passend geschenk ter ere van hun huwelijksverjaardag (met de nodige kussen natuurlijk). Frank gaf nog een woordje uitleg over al het lekkers dat we al mochten proeven en kondigde zelfs een cursus barbecuen voor de Sluisstappers aan, wat enthousiaste reacties teweeg bracht.

Ten slotte kwam het dessert ; wentelteefjes gebakken op de barbecue met compote van aardbeien en roomijs bleek een recept te zijn van onze Jeroen Meus ; eenvoudig en lekker… meer moet dat niet zijn !

Nog een tas koffie om de menu af te ronden en de oudere en/of “nog werkende” deelnemers namen afscheid van de genieters en/of hekkensluiters.

Tot volgend jaar …zeker en vast !

bbc2015 4


© LV 2018