Verrassingstocht 18 januari 2015


verras2015 1

Rond 7.30 uur die zondagmorgen was het ongewoon druk aan het station van Kapelle-op-den-Bos : Sluisstappers die mekaar opzochten, want in het clubblad stond dat er moest verzameld worden aan het station, maar zonder te specifiëren aan welke kant… dus werd er druk over en weer gelopen.

Toen echter onze parcoursmeester aankwam, werd het al vlug duidelijk dat we de trein gingen nemen richting Mechelen. Stipt op tijd kwam de trein voorgereden en het was een recent model, heel comfortabel en vooral lekker warm want op het perron wachten in weer en wind is niet alles…

In Mechelen aangekomen liepen de 28 Sluisstappers door de lege gangen van het station en stapten langs het verlaten stationsplein tot aan de Leuvense Vaart richting Plaisancebrug. We staken de brug over en liepen aan de overkant richting Vrijbroekpark. Na de doorsteek van dit mooie park stapten we door een kleine poort tot op de straat die ons leidde naar een tunnel onder de E19.

verras2015 2

Aandachtige stappers hadden al van in de verte gezien dat er een bekend voertuig onder de autostrade stond geparkeerd : het was de auto van Frank. Samen met Myriam verzorgde hij de catering op deze verrassingstocht. De koffie en bijhorende cake werd heel erg geapprecieerd, maar zeker ook de iets sterkere druppelkes….

Na deze “versterking” trokken we verder richting Leest langs kleine en rustige wegen, gebruikmakend van de wandelknooppunten. Vaak hoorden we zeggen dat het hier toch mooi en heel landelijk was. Dat is ook zo, als je de moeite doet om de kleine wegjes op te zoeken…

Zo bereikten we het centrum van Leest. Aan het vroegere gemeentehuis werd even halt gehouden voor een woordje van onze voorzitter die nogmaals iedereen welkom heette en tevens de volgende stop in het café “Vive l’Amour” aankondigde. Voor iedereen was er een gratis consumptie voorzien en eveneens boterhammen met kaas of kop. Zo konden we er weer tegen voor de volgende 4 km.

We verlieten Leest-centrum langs een oud kerkwegje tot aan een kapel. Vanaf hier moesten we wat meer op de straat lopen want door de natte weersomstandigheden van de voorbije weken, waren de veldwegen onbegaanbaar geworden, maar toch bleef het een heel landelijke wandeling.

verras2015 3 verras2015 4

De tijd en ook de kilometers vliegen voorbij als je in groep wandelt en daardoor was iedereen verrast toen we terug aan een bevoorradingspost kwamen. Myriam en Frank hadden zich wel wat verstopt in de ontvangstruimte van de hertenfarm. Niet alleen een toffe locatie maar we konden heel wat opsteken over de familie van de hert achtigen. Bovendien bleek dat hertenvlees heel gezond is : weinig vet en een heel laag cholesterolgehalte. De meesten van ons namen dan ook een foldertje mee en binnenkort eten de Sluisstappers allemaal hertenvlees en je zal ze dan ’s zondags eens zien stappen !!!

Nu zagen we reeds de brug van Tisselt en zo wisten we welke richting we uit moesten. Ook op dit stuk moest het parcours aangepast worden wegens te veel slijk, maar we hoefden ons geen zorgen te maken : ook dit nieuwe traject bracht ons veilig en wel tot in het café “Silvermoon” in Tisselt. En hier terug hetzelfde scenario als in Leest : een gratis consumptie en boterhammen. Frank en Myriam moesten wel opletten want er was een cafébezoeker die zich ook Sluisstapper voelde en vond dat hij ook recht had op cake en boterhammen !!!

Nu nog één etappe. Via een klein ommetje bereikten we het kanaal dat we volgden tot aan de brug in Kapelle ( zonder te stoppen in de brouwerij Den Triest !!), de trap op, de brug over en we waren terug aan ons vertrekpunt. Sommigen vonden dat het nog te vroeg was om naar huis te gaan en gingen zoals de traditie het wil, nog een “chineeske” doen.

Het was een mooie tocht, We wandelden in totaal 16 km maar niemand vond het te veel omdat het zo vlot gaat in groep en er ook regelmatig gerust werd.

Bedankt aan het bestuur voor de organisatie en aan Myriam en Frank voor de catering onderweg.

Wij zien al uit naar de volgende verrassingstocht !!! 

verras2015 5


© LV 2018