Barbecue voor de clubleden

Zondag 20 augustus 2017

Tradities zijn er om in ere te houden en daarom was het die zondag weer tijd voor de jaarlijkse barbecue van de Sluisstappers. Voor wie houdt van cijfers : het was de 19e maal dat deze activiteit doorging en we waren dit jaar met 40 deelnemers.

bbq2017 1

En weer waren we te gast bij Nicole en Frank. De verschillende barbecues stonden reeds te branden toen we aankwamen. Het beloofde weer een culinaire namiddag te worden. Uiteraard begonnen we met een glaasje bubbels (of fruitsap) en dan kwam Frank toelichten wat er die namiddag op het menu stond. Dit jaar hadden ze gekozen voor tapas op de barbecue. Er stonden ons niet minder dan 11 “kleine hapjes” te wachten.

Na de start met een mini-pizza volgde een hapje met tonijn. Het voordeel van tapas is dat je dit al rechtstaand kunt opeten zodat je niet altijd aan de tafel moet blijven zitten. De kans dat je smost is natuurlijk wat groter…

Onze voorzitter vond toch dat we aan tafel moesten zitten want ze hadden die tafels niet voor niks gezet. Het was weer een gezellige boel in de garage van Nicole en Frank en de tapas kwamen er vlot aan : een spiesje van zeeduivel, traag gegaard spek met honingsausje, mini hamburgers van lamsgehakt en kip mojito.

bbq2017 2

Gelukkig was er af en toe toch wat pauze tussen de tapas zodat het verteringsproces toch zijn werk kon doen, want uiteraard was het nog niet gedaan……

Ondertussen konden we een luchtje scheppen want de zon was volop van de partij. De afwasploeg schoot ook aan het werk onder het motto vele handen maken het werk licht. De zelfbediening voor de drank ging ook vlot : iedereen had al vlug de weg gevonden naar de juiste ijskast…Zo’n dagje is ook een gelegenheid om wat bij te praten en vooral de wandelervaringen uit te wisselen.

Maar na een tijdje riepen ze ons terug binnen want de volgende tapas kwamen er aan : een kip spiesje en chicon gratin gevolgd door canneloni van kalfsvlees.

Een volgende pauze was dan ook welkom want er wachtte ons nog een lamskoteletje dat natuurlijk superlekker was.

bbq2017 3 bbq2017 4

En dan kwam de afsluiter: het dessert dat kon tellen, namelijk een gratin van marschmallow en rode vruchten. Ondertussen was het avond geworden en stilaan tijd om naar huis te gaan. Het was weer een zeer geslaagde en zeer lekkere dag geweest. En zoals onze voorzitter in zijn dankwoord zegde : het is fijn dat wij hier te gast kunnen zijn en genieten van dit culinair hoogstandje.

Dus Nicole en Frank, nogmaals bedankt namens alle deelnemers.

En je gaat het niet geloven, maar ’s avonds was Frank al aan de menu van volgend jaar aan het denken …..

© LV 2018