Barbecue

zondag 12 augustus 2018

Dit was een verjaardag want voor de 20e keer konden de Sluisstappers genieten van de culinaire BBQ van Smoky Franky. Niet minder dan 41 deelnemers met grote honger zakten die namiddag af naar de Ipsvoordestraat.

bbq 20180812 1

Gelukkig was het die dag wat minder warm dan de voorbije dagen maar toch hadden Nicole en Frank gezorgd voor tenten zodat we gezellig met zijn allen in de tuin en de schaduw konden zitten.

Vanaf14 uur druppelden de gasten binnen en zij konden al genieten van één (of meer) aperitiefje(s)  en de eerste hapjes. Het thema van deze dag was “Alles in ’t Groot” en dus waren de hapjes ook wat groter dan anders en heel lekker

Zoals naar jaarlijkse gewoonte is zo’n aperitief het ideale moment om nieuwtjes te vertellen, te informeren naar de voorbije vakanties en nieuwe vakantieplannen, kortom om bij te praten op alle gebied.

Maar te veel van de hapjes mochten we niet eten want er stond ons nog wat lekkers te wachten. Onze voorzitter verwelkomde iedereen en deelde dan de tafelschikking mee want het eerste gerecht kwam er aan : Zalm Bellevue. Volledige zalmen waren gegaard op de BBQ en ze werden opgediend met een superlekker sausje en groentjes.Zoals gewoonlijk was het zelfbediening voor drank, maar iedereen had al vlug de weg gevonden naar de ijskast. Gelukkig was er na het eerste gerecht een pauze zodat het verteringsproces kon beginnen want er wachtte ons nog een stevige schotel : varken aan ’t spit,  bierblik kip, côte à l’os of lamsbout naar keuze.

bbq 20180812 2


We hadden al wel gezien dat er delen van een varken al geruime tijd aan het spit draaiden en volgens Frank waren ze nu klaar, dus konden we ons volgend gerecht gaan afhalen. Het vlees was superlekker en vooral heel goed gebakken. Er was ook de bierblikkip : we mogen zeggen dat dit een specialiteit is van Frank. En het is heel lekker, dus was het beste dat je kon doen : zowel van het varken als van de kip eten… en dan afsluiten met een stukje lamsbout of côte à l’os.Daarna namen we een langere pauze met het oog op het dessert. Het weer was fantastisch en wij genoten van de buitenlucht, al of niet met een drankje. Het was al wat later op de dag als het dessert er aan kwam : Pie Iron S’mores met een bolletje ijsroom. De naam van het dessert is inderdaad ingewikkeld en ook de bereiding ervan, maar het is fantastisch lekker. Zelfs degenen die niet zo echt een liefhebber zijn van dessert, hebben genoten van deze lekkernij.Hierna was het stilaan tijd om naar huis te gaan. Het was weer heel lekker en gezellig geweest en wij bedankten nogmaals Smoky Franky en zijn team. 

bbq 20180812 3


bbq 20180812 4


En wat staat er volgend jaar op de menu ??

© LV 2018