Parcours Schipperkestocht

zaterdag 2 juni 2018

Startplaats en uren.

6 km

Langs de Meiselaan bereikt men een smal wegeltje naast de Birrebeek.  Men doorkruist het gehucht ’t Voor en volgt veldwegjes tot in de Molenstraat.  Voorbij het  kapelletje  OLV Troosteres der Bedrukten en de Sint-Rochuskapel komt men terug in de Molenstraat.  Kijk naar rechts even voor je de aankomst bereikt en je ziet de vroegere windmolen, nagebouwd op schaal ¼.

12 km

Deze stappers wandelen langs de Meiselaan naar de omwalde en prachtig gerestaureerde “ De Oude Pastorie”, nu gemeenschapscentrum.  

In de Bosstraat komen we dicht bij het hoogst gelegen punt van Nieuwenrode.  

Op de vlonderpaadjes in het Velaardbos stappen we voorzichtig en zo bereiken we na een tijdje rustpost DE LINDE in het gehucht Eversem van Meise.

Na een verdiende rust trekken we weer de natuur in : het Koesterburenpad.  Let hier op de prachtige infoborden !  Een stukje GR-pad (nr. 128) mag ook niet ontbreken en zo hebben we uiteindelijk uitzicht op het centrum van Nieuwenrode.  

18 km

Idem als de 12 km, maar vanuit rustpost DE LINDE wandelt men een prachtige lus naar het Neromhof.

24 km

Deze wandelaars stappen eerst mee met de 6 km-stappers. Vervolgens volgen ze hetzelfde parcours als de 12 km, maar vanuit rustpost DE LINDE doen ze ook de lus naar het Neromhof.

Werkelijke afstanden :

6 km     >  5,100 km                                           

12 km  >  11,900 km

18 km  >  17,600 km                                         

24 km  >  23,100 km

Geniet van deze mooie omlopen.

© LV 2018